GAUMESHOP

Informatie

De Gaume, zachtheid en betovering

Het gebied van het “Huis voor Toerisme van de Gaume” bevat 9 gemeentes waarvan Chiny, Florenville, Tintigny, Etalle, Saint-Léger, Musson, Virton, Rouvroy en Meix-devant-Virton….

Of u nu wandelliefhebber, cultuurliefhebber, sportieveling of fan van farniente aan de oevers van de Semois bent … laat u verrassen door de Gaume! Erfgoed, natuur, landschappen, wandelingen, gastronomie… maken deel uit van de vele schatten. Twijfel dus niet, ongeacht uw leeftijd, of u nu alleen reist, met z’n tweeën of met uw gezin, en op elk moment van het jaar heeft de Gaume altijd iets te bieden!

Waar licht de Gaume ?

Welkom in de Gaume, de zuidelijkste streek van België! De Gaume is gelegen in het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg, op een steenworp afstand van de Franse grens en op enkele kilometers van het Groothertogdom Luxemburg. Het vormt een relatief kleine historisch-geografische streek met een oppervlakte van ongeveer 750 km². De zon is overal: in de gouden kleur van de stenen van zijn charmante dorpjes, in de zachte heuvelachtige landschappen maar ook in de harten van zijn inwoners ...

De VVV-kantoren van de Gaumestreek

17 VVV-kantoren staan tot uw dienst in de Gaumestreek.