GAUMESHOP

5 goede redenen om in de Gaume te komen

In het echt zijn er nog veel meer !

Kent u de Gaume? Het is dit kleine stukje land met een oppervlakte van 750km² gelegen in het uiterste zuiden van België waar het goed toeven is dankzij het microklimaat en de vriendelijke inwoners!

Dus als je je nog steeds afvraagt ​​waarom je de Gaume moet ontdekken, dan is hier iets dat je naar je zin zal maken!

Voor de Semois: Eerst breed, kalm en zacht … dan smal, levendig en uitgestrekt … de Semois in de Gaumestreek biedt prachtige wilde of aangelegde stranden voor plezier of rust. Voor de meer avontuurlijke, kom en ontdek één van de mooiste kajakafdalingen die je meenemen naar de verborgen meanders van de Semois …

Aircapture.eu

Wandelen en adembenemende landschappen ontdekken: In de Gaume is de natuur een essentieel element. Zijn loofbossen, zijn rivieren met kristalhelder water, zijn fauna, zijn flora… Alles draagt ​​bij tot een gevoel van zachtheid en rust. Cuesta’s, unieke geologische curiositeiten in België, accentueren dit gevoel van rondheid. Kom en geniet van meer dan 1200 km wandel- of fietsroutes!

Trekking & Voyage

Voor het warm onthaal: De reputatie van de Gaumezen is goed ingeburgerd … Ze zijn gastvrij, warm en levensgenieter en helpen je graag bij het ontdekken van hun dierbare streek. Het bijna Provençaalse microklimaat van de regio en de okergele steen van de dorpen helpen de warmte van de Gaume af te stralen!

Voor zijn gastronomie: De Gaumse keuken gaat vooral over vrijgevigheid! Tussen bieren (al dan niet trappist), kazen, Gaumse patés en worst, zullen fijnproevers in de wolken zijn. Onder de traditionele gerechten vinden we ook de “Touffaye”, een lokaal gerecht gemaakt met aardappelen, uien en spek. Wat de dranken betreft, zal de “Zigomar” liefhebbers van zoete wijnen doen dromen, terwijl de wijngaarden van Torgny zullen voldoen aan uw verlangen naar geweldige druivensoorten, met name dankzij de sprankelende Pinot Noir die alleen ter plaatse wordt geproduceerd!

Kévin Manand

Voor zijn historisch en cultureel erfgoed: De Gaume is een land van cultuur en karakter, met zijn bijzonder rijke geschiedenis en tradities … In Virton neemt het “Musée Gaumais” je mee door de eeuwen heen, tussen archeologie, kunst, etnografie, tradities en legendes. De musea van Latour vertellen het epos van de Baillet-Latour, één van de opmerkelijke families van de regio, evenals het verhaal van de Slag der grenzen van 1914-1918, een mijlpaal in de geschiedenis van Gaume. De regio was ook een hotspot voor de staalindustrie, zoals te zien op de Montauban-site. Tot slot, voor liefhebbers van geschiedenis, spiritualiteit en gastronomie, is de abdij van Orval een must die we niet langer presenteren.

Trekking & Voyage

Dus klaar voor een verblijf in de Gaume?

Hartelijk welkom!

Het Team van het Huis voor Toerisme van de Gaume